ISO 7 cleanroom Polyganics

Om nieuwe producten te ontwikkelen die ook op klinisch niveau kunnen worden toegepast heeft Polyganics aan Interflow gevraagd een nieuwe cleanroom, inclusief inrichting en schone werkbanken te realiseren. Daarbij speelde het tijdsschema een belangrijke rol.

Het medische technologiebedrijf Polyganics is bezig met het ontwikkelen van een nieuw product dat moet helpen om na het uitvoeren van hersenoperaties, lekkage te voorkomen. Om zo snel mogelijk operationeel te kunnen zijn speelde het tijdsschema een belangrijke rol. Interflow werd door Polyganics gezien als dé partij die het beste een ISO 7 cleanroom kon realiseren. “We hadden een strakke tijdsplanning en begin van het jaar hebben we gezegd dat we in de zomer maanden de cleanroom opgeleverd willen hebben. Daar hebben we een planning voor gemaakt en dat is uiteindelijk goed gelukt” aldus Hans Kuijper, manager product development van Polyganics. 

Gebruik van de ISO 7 cleanroom

Polyganics is een nieuw product aan het ontwikkelen dat gebruikt gaat worden bij het uitvoeren van hersenoperaties. Polyganics bedacht een soort pleister met een zelfklevende laag. Deze wordt op het hersenvlies aangebracht na de operatie om het goed af te dichten. In de loop van de tijd moet deze pleister vanzelf afbreken in het lichaam. Dit moet allemaal getest worden en producten moeten onder een zeer schone conditie geproduceerd worden. De ruimte moet daarom uiteraard vrij zijn van welke vorm van stof of vervuiling. Met de nieuwe ISO 7 cleanroom in combinatie met de lafkasten van Interflow is dit geen probleem.

Technisch zeer goed, erg flexibel.

Een uitdaging van dit project was om de ISO 7 cleanroom snel op te leveren. Binnen 2 maanden is de bouw gerealiseerd. Op 10 augustus 2017 is de cleanroom opgeleverd en in gebruik genomen door Polyganics. “Het ziet er mooi en strak uit. De bouw was top! Mooi, strak, goede planning, goede mensen, flexibel en nergens te beroerd voor. Als je een paneeltje moet hebben staat het de volgende dag hier.  Iedereen die hier langskomt en de cleanroom ziet, zijn oprecht verbaasd en vinden het ontzettend gaaf” concludeert Pieter van den Berg, manager operations van Polyganics.

Polyganics

Polyganics is een medisch technologiebedrijf met veelzijdige polymeerplatforms. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en commercialiseert innovatieve bioresorbeerbare medische implantaten op basis van afbreekbare kunststoffen.