Microbiologische veiligheidskabinetten Galapagos

Biotechnologie bedrijf Galapagos te Leiden kiest opnieuw voor twee Microbiologisch Veiligheidskabinetten van Interflow.

Binnen het lab van Galapagos stond al een Microbiologisch Veiligheidskabinet (MVK) van Interflow. Hiernaast is een zelfde MVK geplaatst, met daarnaast een verkleinde en verhoogde MVK. “Het is nu een mooi geheel geworden, het ziet er netjes en strak uit”, stelt Steven Visser, facility assistant Galapagos.

Ontwerp

Beide MVK’s zijn naar klantwens op stahoogte gefabriceerd, verder zijn ze totaal verschillend van elkaar. Er is een standaard uitvoering gefabriceerd die gelijk is aan de werkbank die al in het lab stond. Ook is er gekozen voor een MVK met speciale maatvoeringen. De werkbank heeft een verdiept werkblad en een verhoogde werkruimte zodat de V-Prep robot erin past.

Gebruik Microbiologisch Veiligheidskabinet

De nieuwe werkbanken van Interflow worden voornamelijk gebruikt voor normaal lab werk zoals pipetteren en celkweken. Daarnaast staat in de verhoogde werkbank een V-Prep robot die ook gebruikt wordt voor het pipetteren. “Natuurlijk hebben we ook al Poederafzuigkasten van Interflow staan, die gebruiken we voor user protection van materialen die wel al gefixeerd zijn, maar niet meer steriel hoeven te blijven” aldus scientist Max Grimbergen.

Project verloop

Eind februari 2017 heeft Interflow de opdracht bevestigd gekregen waarna er in goed overleg ontwerpen zijn gerealiseerd. Het project verliep fijn volgens GrimbergenAdviseur Arjan zit er lekker bovenop en stelt de juiste vragen om naar de juiste oplossing te komen.” De twee MVK’s zijn prefab gefabriceerd in de fabriek van Interflow, dit maakt de productie op locatie aanzienlijk korter. Op donderdag 1 juni zijn de werkbanken gebruiksklaar opgeleverd. “Je wordt goed geholpen vanuit Interflow. Alle opties zijn doorgenomen en er is goed gekeken naar wat kan, het was gewoon heel plezierig”, aldus Steven Visser.

Samenwerking

Interflow heeft al verschillende soorten schone werkbanken bij Galapagos mogen plaatsen. Het vertrouwen in Interflow is groot volgens Max Grimbergen. “Het feit dat Interflow onderdeel is van BAM vinden wij fijn. Daarnaast leveren zij goede kwaliteit voor een mooie prijs, een prettige samenwerking waar we mee voort kunnen gaan.”

Beheer

Interflow doet ook het onderhoud van alle schone werkbanken bij Galapagos. Dit geldt niet alleen voor de werkbanken van Interflow, maar ook voor die van andere partijen. “Jullie laten duidelijk van te voren proactief weten wanneer jullie langskomen. Als er storingen zijn is er een goed aanspreekpunt en vaak is het snel opgelost. Ook de werkbanken van andere partijen zijn bij jullie in beheer en ook daar zijn storingen snel opgelost.”, stelt Visser. “Wij hopen deze plezierige samenwerking voort te zetten.”

Over Galapagos

Galapagos is een klinisch biotechnologisch bedrijf die een positieve bijdrage levert aan de maatschappij middels het ontdekken van baanbrekende therapieën voor ziekten met een grote onbeantwoorde medische behoefte. Galapagos heeft vestigingen in België, Frankrijk, Kroatië en Nederland.